De computer is tegenwoordig bijna onmisbaar. We schrijven er brieven mee, zoeken informatie op om huiswerk te maken, houden onze adreslijst bij, zoeken via internet contact met vrienden, en nog veel meer. Ideaal.
 
Maar op een dag gaat het mis. De PC reageert traag, te pas en te onpas verschijnen vreemde schermpjes, of de PC wil helemaal niet meer opstarten. Gisteren deed de PC het nog, vandaag doet hij vreemd, en dat allemaal zonder aanwijsbare oorzaak.
 
Er zijn verschillende oorzaken voor. Een bekende is een infectie door een computervirus. Maar het kan ook ontstaan door zgn. adware- en spyware-programma's: Via uw internetverbinding wordt bij het bezoeken van bepaalde websites zonder dat u het merkt software op uw PC geïnstalleerd. Wat die software doet is niet altijd te achterhalen. De gevolgen zijn wel merkbaar: De computer wordt langzamer, bestanden lijken niet meer te bestaan. Om nog maar te zwijgen van de steeds weer opduikende schermpjes die nauwelijks weg te krijgen zijn.
 
Maar natuurlijk kan ook de hardware dienst weigeren: Van een lege batterij in uw muis tot het defect raken van uw harde schijf.
 
Met een abonnement kunt u bij dit soort problemen bij Web48 terecht. Wij komen dan bij u langs, stellen een diagnose, en proberen het probleem op te lossen. U kunt het vergelijken met een autopechdienst (u kent ze wel, die gele auto's): Als u met pech langs de weg staat probeert een monteur u - al is het provisorisch - weer op weg te helpen. En als dat ter plaatse niet lukt, sleept hij u naar een garage.